Magyarországon először Békéscsabán mutatkozik be a MusicalNeked produkció

A MusicalNeked produkció első anyaországi előadását december 20-án a Csabagyöngye Kulturális Központban tartja, Békéscsaba, a musical címmel – tájékoztatta az intézmény szerdán közleményben az MTI-t.

Békéscsaba Musical Neked
MusicalNeked plakát

A különleges zenés produkció, a MusicalNeked idén júliusban a Magyar Teátrumi Társaság tusványosi színházi sátrában mutatkozott be. Az előadás ott Tusnád, a musical címet viselte.     A produkciót akkor négy színész – Balla Eszter, Nagy Sándor, Feke Pál, Simon Kornél -, valamint Erős Csaba zenész és Szente Vajk rendező hozta létre. Azóta Szinetár Dóra és Szerednyey Béla is csatlakozott a csapathoz.     A produkció a jól ismert színpadi improvizációs formát zenés változatban állítja színpadra. A művészek, miközben zenélnek, énekelnek és rögtönöznek, előadásukba beleszövik az adott helyszín, esemény történetét, jelenét, múltját, érdekességeit. Olykor még a közönséget is bevonják a műsorba.

Az erdélyi bemutató bebizonyította, hogy ezt a színpadi műfajt érdemes fejleszteni – írják a közleményben.     A békési megyeszékhelyre Balla Eszter, Szinetár Dóra, Nagy Sándor, Simon Kornél és a gyerekként a városban élt Szente Vajk érkezik, a legnagyobb musicalslágerekkel színesített improvizáció alapját Békéscsaba városa és annak történetei, hagyományai adják. Zongorán közreműködik Erős Csaba.     A művészek célja minél több település és közösség történetét megénekelni – írják.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?